Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Satunnaiset kuvat

PIHALLA


PÖYTÄKIRJA

Klaukkalan Eläkeläiset ry:n  perustavasta kokouksesta

15 p:nä huhtikuuta 1971  klo 10.30

Saapuvilla olivat seuraavat eläkeläiset:

Silja Eklund, Fanni ja Karl Alen, Aili ja Otto Pietikäinen, Laina ja Leo Viljanen,  Eino Lajunen, Hellen ja Johan Jäntti, Martta Petrell ja Nanna Granö,  sekä Uudenmaan aluejärjestön puheenjohtaja Heikki Lilja.

Puhetta johti  Johan Jäntti  ja pöytäkirjan kirjoitti Nanna Granö.

                                   1 §

Kokouksen avasi Johan Jäntti.  Selostuksen antoi  Uudenmaan aluejärjestön puheenjohtaja Heikki Lilja.

                                   2 §

Puheenjohtajaksi valittiin Johan Jäntti, sihteeriksi Nanna Granö.

                                   3 §

Päätettiin perustaa Klaukkalan Eläkeläiset ry,  yhdistys  kotipaikka Nurmijärven kunta, Klaukkalan kylä  ja liittyä Eläkeläiset ry:n 

                                   4 §

Hyväksyttiin Eläkeläiset ry:n,  yhdistyksen säännöt.

                                   5 §

Yhdistykselle valittiin hallitus johon tulivat kaikki perustavat jäsenet. Varsinaiseksi puheenjohtajaksi valittiin Johan Jäntti ja varapuheenjohtajaksi Karl Alen.  Taloudenhoitajaksi Laina Viljanen ja sihteeriksi Nanna Granö. 

                                   6 §

Hyväksyttiin liittymismaksuksi  2,30 mk  ja vuosimaksuksi 2 mk josta maksetaan aluejärjestölle 0,25 mk.

                                   7 §

Asetettiin työvaliokunta, johon tulivat seuraavat henkilöt: Martta Petrell, Laina Viljanen, Johan Jäntti, Karl Alen ja Nanna Granö.

                                   8 §

Koska asioita ei enää ollut katsottiin kokous päättyneeksi.

Vakuudeksi Nanna Granö

PÖYTÄKIRJA

Klaukkalan Eläkeläiset ry:n  TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS  23.4.1971

Läsnä olivat paitsi työvaliokunnan jäseniä yhteensä 11 henkilöä. Puhetta johti Johan Jäntti ja pöytäkirjan kirjoitti Nanna Granö.

                                   1 §

Luettiin  keskusjärjestöltä tulleet kiertokirjeet, joiden johdosta keskusteltiin ja päätettiin yhtyä keskusjärjestön toimintasuunnitelmassa esitettyä järjestelyä kansaneläkelain muuttamisesta siltä osin, että kansaeläke tukilisineen tulisi maksaa henkilökohtaisena eläkkeenä jossa mies ja vaimo olisivat tasavertaisia. Esimerkiksi jos jompi kumpi aviopuoliso on ansiotyössä niin  toinen aviopuoliso on oikeutettu täyteen kansaneläkkeeseen tukilisineen.

                                    2 §

Yhdistys sai ensimmäisenä lahjana puhemiesnuijan. 

Lahjoittaja Ruben Sjödal.

                                    3 §

Jäsenkirjuriksi valittiin Leo Viljanen.

Vakuudeksi  Nanna Granö.

ALKUVUOSIEN TAIPALEELTA

Kokoontumispaikkoina toimivat jäsenten kodit. Myöhemmin saatiin Klaukkalan Nuorisoseurantalo ja SYP:n talon  Nuorisotilassa kokoontui laulukuoro sekä askartelukerho.  Näiden vaiheiden jälkeen paikkana on ollut Klaukkalan Työväentalo Männikkö.

Ensimmäinen ohjelmallinen tilaisuus jonka yhteydessä pidettiin myyjäiset 23.11.1971 Klaukkalan Nuorisoseurantalossa: "Onnistuivat yli odotusten, yleisöä oli n. 150 henkilöä ja tarjolla olleet käsityöt menivät n. 80% kaupaksi, kun  ottaa huomioon, että Klaukkalan Eläkeläiset  yhdistys perustettiin vasta 6 kk aikaisemmin  ja jäsenmäärä vasta 24."

Klaukkalan Nuorisoseuran talossa pidettiin elämänhaluisille eläkeläisille joka toinen viikko tunti voimistelua, liikunnan ohjaajana toimi sosionoomi Anneli Vinha, osallistujat kilvan kiittivät kuin myös eläkeläisten puheenjohtaja Johan Jäntti  totesi; "Korkea ammattitaito ja kyky saada toiset innostumaan, se vetää kuin magneetti. Tämä kerho perustettiin siinä hengessä, että ihminen joka joutuu väistymään työelämästä, saa täältä virkistystä ja kuntoa."